Цікаві інтерв ю!
Інтерв ю !
Сообщений 1 страница 3 из 3
Поделиться22007-03-19 21:45:25
Багато хто знає що я дуже люблю цей гурт і тут коротко про нього з інтерв ю
Івано-Франківські „Їжачки”, також відомі під назвою „Фліт”
„...спаплюжений різними дорогами,
Шпаком злим в голову задовбаний.
Іншими мене не лякай,
А шпак дурний –
Хай летить додому, у гай...”
(„Фліт”, Спаплюжений)
Для тих, хто не знає, шо то за гурт такий – „Фліт”, можна просто сказати назву пісні – „Їжачок”. Багато хто одразу починає розуміти, про кого йдеться мова:).
А якщо серйозно, то „Фліт” – то молодий Івано-Франківський рок-гурт, який має у своєму репертуарі два альбоми („Світ такий, „Zаникай”) досвід виступу в українських та польських (!) клубах та певну кількість фанів. Наприклад, у Києві „Фліти” виступали у клубах „Докер Паб”, „Пивная бочка”, приймали участь у фестивалі „Рок Січ”, і кожного разу на їх концертах були люди, які потрапили туди зовсім не випадково. А після кожного виступу на форумі гурту завжди з’являються хороші відгуки шанувальників гурту. До речі, офіційний сайт гурту – wwwflit.com.ua.
Мені довелось поспілкуватись з Андрієм Марківом (Маркер) (гітара, бек-вокал), а ви можете про це почитати.
N. Яке твоє ставлення до того факту, що на концерті в Києві, що відбувся 2 квітня в клубі „Докер Паб” до клубу не змогли потрапити всі фани, яким ще не має 21 року?
Маркер (М.) Нам дуже зіпсували настрій тим, що не пустили до клубу стільки наших прихильників... Через це ми тягнули з початком концерту, думали, що адміністрація схаменеться. Але все-таки там були представники каналу „М1”, які все це зняли і потім показали в ефірі. Сподіваюсь, люди нас зрозуміли. Наступний виступ був у „Пивній бочці”, обмежень по віку не було. Прийшли всі, хто хотів потрапити на наш виступ і не боявся пропустити футбол:).
N. Що сприяло деякій зміні іміджу з виходом нового альбому?
М. Ці зміни пов’язані, мабуть, з розвитком самої групи (як цілісної одиниці). Такі думки у нас були давно, але ми хотіли зробити сюрприз нашим фанатам разом з виходом нового альбому.
N. Пісня „Не ми” – анти агітація блоку Литвина?
М. Блок Литвина ще не був у „проекті”, а гурт „Фліт” вже грав цю пісню на концертах:). Скоріше всього, що Литвин хотів допомогти нам з PR-ом:).
N. Хто такий Орест, якого в одній з пісень вбили?
М. Це міфічний герой, такої людини не було. Взагалі – назва пісні пов’язана з помилкою у написанні заголовку іншої пісні, іншої групи... Во, сказав!
N. Як часто у вас беруть інтерв’ю?
М. Досить часто, щоб набридли такі питання, як „Чому „Фліт”?”, „Що значить „Фліт”?”, „Як вам наше місто?”, „Які творчі плани на майбутнє?”, „Який наступний відео-кліп буде зніматись?” і т.д. і т.п.
{Не дивлячись на таке зауваження, Андрій пояснив, що назва гурту прийшла з англійського словника, що означає засіб проти шкідників. Хто прослухав перший альбом „Флітів”, той не буде задаватись питанням, чому саме така назва:)}
N. Чи є у вас „зіркова хвороба”?
М. Ні! Коли я зранку прокидаюсь, дивлюсь у дзеркало, то я її не бачу – значить, класно „замаскувалась”. Думаю, що не буде.
N. Чи впізнають вас на вулицях рідного міста?
М. так. Але дуже мало людей підходять просто поговорити (хоча це ми робимо з радістю), скоріше пройдуть близько і в спину прокричать слова якоїсь пісні, мол: ага, я тебе впізнав, і треба, щоб про це знала вся вулиця навколо:).
N. Хто допомагає вам у створенні проекту „Фліт”?
М. Взагалі, не проекту, а гурту (особисто мене такий термін трохи дратує – проекти створюють на короткий термін, а про „Фліт” я так не думаю). Завжди з нами при записі будь-яких пісень присутній Роман Калин (гурт „Гринджоли”). Ми йому за це страшенно вдячні, думаю, наші пісні звучали б по-іншому, якби не Роман... Також допомагала велика кількість наших друзів (щоб не забути когось, перераховувати не буду).
N. Якщо складати порівняльну характеристику двох альбомів гурту, що буде найяскравішою відмінністю, а що – спільним?
М. Прослухавши другий альбом („Zаникай”), наші прихильники будуть приємно здивовані більшою кількістю ліричних текстів і різноманітністю самого стилю „інтелігентний-панк-рок”. Приходьте на наші концерти і ви самі зрозумієте різницю, коли ми будемо виконувати пісні з обох альбомів.
N. Які враження від останнього концерту в Києві?
М. Чим частіше ми виступаємо в Києві, тим більше приємно вражаємось людьми, які приходять на наші концерти. „Афігеть”!
Це інтерв’ю також можна прочитати на:
wwwrock.kiev.ua
wwwgazeta.kiev.ua
з сайту wwwupml.univ.kiev.ua
Поделиться32007-03-20 20:41:30
Що міркує АННА
Інтерв’ю з Віктором Новосьоловим, вокалістом нових ідолів львівського хорд-кору гурту «АННА».
Розмова велась 17 січня в «Ляльці».
Питання, яке вас вже мабуть забембало: чого Анна, а не Інна? Звідки ця назва?
Чотири роки тому, коли ми заснувались, гітарист приніс таку назву, у нього була тоді кохана дівчина Аня. Я кажу йому, ти шо гониш, давай вже тоді назвемо «Боря», або «Вася». З того всього ми використовували її як абревіатуру. Навіть не буду говорити як розшифровувалась, бо вона вже не має змісту. Щось було пов’язане з соціалістичним спротивом владі, як у багатьох хардових груп. А зараз ми визначили, що «АННА» – це просто енергетичний код із чотирьох букв, у який ми вкладаємо усі наші емоції.
Що може врятувати світ?
Для мене одним зі способів рятунку світу є «Руйнація». Я є одним із організаторів. Це намагання зруйнувати стереотипи, які людям нав’язали, або вони самі собі нав’язали стосовно всього: політики, життя, кохання... Більшість тепер хаває інформацію з усього, що їм підсунуть.
А що тоді можеш сказати про нарід, який ходить на ваші концерти?
Я співав у багатьох різних командах. Років десь сім займаюсь музикою. Я бачу розвиток сцени і публіки. З’явилось багато нових фестивалів, ми об’їхали майже всю Україну і можу сказати, що процес іде всюди. Іноді прикро бачити, що на концерти приходять щоб набухатись або накуритись, але є й люди, які знають тексти на пам’ять, лазять по нету і шукають для себе відповіді, цікавляться ідеєю, спілкуються з нами на форумах. Думаю відсотків десь тридцять таки одупляються чого вони ходять на наші концерти і розуміють, що ми хочем сказати. Це приємно, бо в тому і є моральний розвиток людини.
Коли ви зрозуміли, що граєте тему, що народ вас розуміє і ви вже можете впливати на думку людей?
Це відбувається поступово після багатьох виступів, багатьох фестів, конкурсів – чесних і нечесних. Ми були на «Перлинах сезону», «Червоній Руті», «Тарас Бульба», Таврійських іграх. Деже багато є фестивалів нечесних, куплених, попсових, приїжджаєш і все зрозуміло. З найнормальніших – це «Тарас Бульба», не того, що ми там отримали гран-прі, а просто по чесності і об’єктивності жюрі. Раджу всім молодим гуртам, які хочуть себе попробувати, поїхати туди для самих себе, навіть просто, щоб підзарядитись атмосферою.
А сама публіка на Сході і Заході України сильно відрізняється?
Східну Україну ми об’їздили всю, крім Донецька і Луганська. Тепер нам туди їздити не сильно хочеться.
Що новго у житті Анни? Ну, ніби розкажи про творчі плани.
У нас минулого року з’явився директор-адміністратор-продюсер чи як там це називають. Це Влад Ляшенко із Києва. Він займається гуртом «Toл» і гуртом «АННА». У нього є професійне бачення розкрутки гурту і це вже говорить, що ми переходимо на вищий рівень. Це стандартна схема: альбом, кліп, тур, а далі буде видно. На пів року графік у нас вже розписаний. Хочемо робити якісний кліп із професійним режисером. Є запрошення їхати в Молдову, Росію, Білорусь. Будемо їздити, якомога більше. Альбом ми будемо писати в київській студії. Можливість там безкоштовно записатись, ми отримали як нагороду на «Тарасі Бульбі». Поки що чекаємо і дуже сильно напрягаємось з цього приводу, бо вони постійно відтягують запис. Остання інформація, що ми мали би вже із кінця січня їхати в Київ і наробляти музику. Десь від березня мав би бути новий альбом і перед сесією, весь квітень і травень, будемо їздити та й їздити.
В Київ не думали звалювати?
Нам не раз пропонували звалити до Києва, забезпечували житлом, роботою
На перед не зарікаюся, але думаю наступні роки ми будемо у Львові, це рідне і дуже енергетичне місто і ми черпаємо свої емоції. Я взагалі хочу зробити Львів столицею року, як колись за совка він був столицею рок-н-ролу.
Твоя дитяча мрія?
Побачити світ. Мрію побувати в Єгипті, Італії, помандрувати світами. Для мене особливою таємницею завжди була Італія.
Які емоції передаєте своєю музикою і для чого граєте?
Хороше питання. Нам багато говорять, що ми там найкращий гурт Львова, але я не згогден із цею думкою. В якісному плані, як музиканти ми слабкі. Але коли ми разом, то спрацьовує цей енергетичний код АННИ. Ми ніколи себе не обманювали і людей теж – робимо тільки те, що нам подобається. Недавно пропонували записати попсову річ, заробити купу бабла і поїхати в тур разом зі звьоздами, там ВВ, Океан Ельзи... Ми відмовились від тої думки. Всіх грошей не заробиш, а потім треба дивитись в очі людям. Щей не хочеться слухати нездорової критики.
Про нездорову критику: за «Корн» і «Сістем» часто домахують?
Ясно що домахують, всім зразу розказують, що під когось косять. Розумієш, по-суті вся музика в основному вже зіграна, гітара вже вся повністю продумана. Наша музика – це поєднання всіх наших уподобань. Нас шість чоловік у групі і кожен слухає іншу музику.
Тоді розкажи хто що слухає, щоб можна було орієнтуватись що і від кого взялось?
Я останнім часом – все. Раніше слухав метальовий олд-скул: «Сістем», «Сепултуру», «Соулфлай», там «Сліпнот»... Барабанщик («Дред»- Вадим Баюк) слухає навіть реп, а гітарист зараз захоплюється emo. На репетиціях і відбувається поєднання смаків, працюємо всі своїми головами і емоціями. У нас нема такого, щоб хтось один визначав що граємо. Репетицій маємо багато і є час подумати над тим, куди рухатись.
Хто з вас де вчиться і що робите «па жизні»?
В загальному гурт живе музичним життям. Двоє людей вчиться в музучилищі і кульку, це гітарист Юра і наш басист. Гітарист Сергій Нестеренко працює на радіо «Люкс» і там вже завоював непоганий авторитет. Вадик в нас людина, яка працює в сфері моди в магазині «Устав» і слідкує за нашим виглядом на сцені. Я повністю зв’язаний з музикою, займаюсь організацією концертів, що і нам допомагає.
А конкретніше?
Займаюсь фестивалем «Руйнація». Привожу російських зірок, хочу у квітні привезти «Псіхею»... І навіть скажу по секрету – мені пропонують весною привести гурт «Lakrimosa». Ціни у них низькі, але я ще думаю, бо гурт старенький, а в нас слухають новішу музику. Про «Руйнацію» можу сказати, що зараз будемо займатись відбором. Потрапити на неї досить легко: подати заявку, демо-записи, якомога більше матеріалів ( фото, відео, історію гурту), присилати бандеролькою за адресою 79022 м. Львів, вул. Виговського, 31/29 – Оргкомітет фестивалю «Руйнація». Відбір проводиться досить якісно. Це роблять більше десяти людей із різних стилів музики і з різних міст. В один день слухаєм всі групи, вибираємо, сперечаємось, сваримось...
Взаємини «АННИ» з «Толом»?
Давно товаришуємо з ними. У нас один директор. Я із вокалістом «Толу» Прозоровим як брати. Часто їздимо один до одного. Дуже кльовий і амбіційний гурт, який разом з нами розвиває контркультуру в Україні. На мою думку, таких гуртів зараз дуже мало.
Але все-таки хтось та й є. Кого із молодих гуртів ти зацінив останнім часом?
Для мене львівське відкриття минулого року – це гурт «Далай-Лама», у них буде велике майбутнє, якщо будуть працювати. Київське відкриття – «Енула», з Рівного – команда «Мерва». Для мене«Мерва» – це відкриття 2006 року в Україні, вони зроблять нам дуже велику конкуренцію. Будемо з ними змагатись за поїздку в Лондон.
Дружні поради гопам маєш?
Щоб вони нарешті одуплились і слухали справжню музику, добре було б, якби вони старались щось роздуплитись в житті. Зараз гопота вже не така, яка була в 90-х – вони потрохи розвиваються і це дуже приємно. Мене більше харять структури, в які зараз об’єднуються скіни, ультраси, антіфа... Воно в них виходить дуже по піонерському. Справжні ультраси чи антіфа не мали би займатись безпрєдєлом, а вони там б’ють одного «нєфєра» натовпом, смішно й гидко. А на рахунок гопів, то все кльово. Якшо трохи часу пройде і Львів стане столицею року, то напрягів не буде.
Розмовляв і клацав по клавіатурі Юрко ВовкоГон